YRKESHÖGSKOLA

Flygtekniker – stora möjligheter för rätt person

Har du ett stort teknikintresse och vill satsa på en framtidsbransch med goda utsikter. Då är Flygteknikcenter i Ljungbyhed rätt val för dig.

UTBILDNINGEN

Yrket som flygtekniker är brett. En flygtekniker innehar ofta ansvaret över det utförda underhållet och arbetar med felsökningar, inspektioner och funktionskontroller av flygplan. Det är även vanligt att en flygtekniker arbetsleder andra. Det är inget tungt fysiskt yrke, men det kräver ett stort intresse för teknik, läshuvud och noggrannhet. På Flygteknikcenter i Ljungbyhed kombinerar vi teori med praktik på något av våra tretton flygplan fördelat mellan våra fyra hangarer. Våra lärare har en mångårig erfarenhet av flygbranschen både civilt och militärt.

Efter avklarad flygteknikerutbildning finns det många vägar att gå. Inte minst internationellt. Den stora majoriteten av arbetsgivare har verkstäder i flera olika länder. Eleverna får efter avklarad tvåårig yrkeshögskola så gott som alltid arbete direkt. Inte sällan efter genomförd praktik hos de etablerade företag inom branschen som Flygteknikcenter Ljungbyhed utvecklat en god relation med. Många får jobb inom flygindustrin, men eftersom utbildningen ger kunskap inom digital teknik, hydraulik, pneumatik och elektriska system – öppnas även dörren till andra branscher. För branscher som är rutinstyrda med kvalitetsfokus är eleverna från Flygteknik alltid intressanta.

På skolan i Ljungbyhed finns en stor flygplansflotta. Uppdelat på fyra hangarer finns det:

1 Cessna 152

1 Bulldog

4 SAAB SK60

1 Cessna Citation 500

1 Cessna Citation 550

3 Piper PA-31

1 Gulfstream G4

1 PA-28 Cherokee

Eleverna börjar med att arbeta praktisk på en typ av maskin, lär sig metodiken och de olika arbetsmomenten för att sedan ta nästa steg.

Skolan är framtidsorienterade med en nära kontakt med branschen. Utbildningen anpassas efter efterfrågan på marknaden. Flygteknikcenter ligger i hjärtat av Skåne och här har vi utbildat underhållspersonal till flygindustrin i snart 21 år. Vi är EASA-godkänd med tillståndsnummer SE.147.0007.

 

INTERNATET

På området finns ett boende; ett internat. Elever har där möjligheten att hyra ett rum. Det kan liknas vid en studentkorridor med gångavstånd till skolan och ger möjligheten att slippa pendla. Den stora majoriteten av eleverna på yrkeshögskolan bor där. Det ger optimala möjligheter att satsa på studierna. Läs mer om boendet

 

VEM ÄR DU?

Den som vill utbilda sig till flygtekniker har i grunden ett stort tekniskt intresse och en drivkraft som gör det möjligt att nå ett långsiktigt mål. Du är noggrann, studiemotiverad och behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

 

Kursplan+

Förkunskaper+

Framtidens yrke+

Samarbetspartners+

Vad säger våra studenter om utbildningen?